Foarte mulți dintre noi am avut (sau avem) bunici la țară sau am copilărit într-o casă tradițională. Aceste locuințe reflectă istoria, tradiția locului și putem spune că reflectă într-o oarecare măsură sufletul gospodarului. Sunt oameni care se feresc de casele românești, astfel că multe proiecte se pierd în negura timpului. Doar dragostea pentru tot ceea ce înseamnă românesc poate face ca aceste bijuterii să nu dispară din peisajul autohton.
Casa românească înseamnă tradiție. Ai intrat vreodată într-o astfel de locuință? Ești cuprins pe loc de un sentiment de pace și liniște, greu de descris în cuvinte. În trecut nu existau arhitecți care să facă proiecte, dar oamenii aveau propriile secrete pe care le respectau cu strictețe. Lemnul întotdeauna era procurat de ei, având grijă de pădure și respectând natura în adevăratul sens al cuvântului.
Lemnul era prelucrat cu grijă și în momentul construcției oamenii spuneau rugăciuni sau descântece. Aceste ritualuri erau menite să ajute lemnul, să-l ferească de carii și să reziste cât mai mult timp. Întotdeauna lemnul, apa și pământul erau folosite cu mare grijă, o atitudine aproape religioasă. Toate aceste aspecte făceau din țăranul român aliatul perfect cu natura.
De o casă tradițională nu te vei plictisi niciodată, a fost și este locul în care te încarci cu energii pozitive, te deconectezi și lași la intrare toate problemele cotidiene.
Foarte mulți turiști ne-au întrebat ce reprezintă poarta de la intrarea în Casa Glod și vă spunem că aceasta reprezintă întoarcerea la tradiție. Este o realizare deosebită, într-o armonie perfectă cu simbolurile și motivele zonei. Fiecare poartă a fost și este un model de statornicie, de conservare a obiceiurilor și a tradițiilor.