Dacă ești tipul de om căruia îi place să se refugeze în munți, cu rucsacul în spate, de fiecare dată când are ocazia… Casa Glod este locul perfect în care te poți deconecta de cotiidian și agitația urbană. De la un capăt la altul, Munții Apuseni sunt cuprinși de peisaje extraordinare, fauna îmbelșugată și specii de animale care rar mai pot fi văzute în mediul lor natural.
Suntem situați în apropiere de Cheile Glodului, o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic, floristic și peisagistic), situată în județul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Almașu Mare.
În vecinătatea rezervației naturale se află mai multe obiective de interes turistic (lăcașuri de cult, monumente istorice, arii protejate, zone naturale), astfel:
Biserica de lemn din Vălişoara
Biserica de lemn „Schimbarea la Față” din satul Bunești, construită în anul 1872
Biserica de lemn din Almașu Mic de Munte, construcție secolul al XVII-lea, monument istoric
Biserica „Buna Vestire” din satul Almașu Mare, menționată documentar din 1418, monument istoric
Biserica ortodoxă din satul Poiana, Hunedoara
Biserica ortodoxă din satul Poienița, Hunedoara
Biserica de lemn “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Vălișoara, construcție secolul al XVIII-lea, monument istoric
Rezervația naturală Cheile Madei (10 ha)
Rezervația naturală Cheile Cibului (15 ha)
Munții Metaliferi sunt aidoma locuitorilor săi: modești din fire, chiar dacă ascund frumuseți nebănuite. Au zone cu păduri dese, vârfuri stâncoase și foarte multe poienițe înverzite. Cărările care șerpuiesc printre văile și culmile sunt adevărate invitații la petrecerea pe care natura o prezintă de miloane de ani. Spectacolul Naturii!
Casa românească înseamnă tradiție. Ai intrat vreodată într-o astfel de locuință? Ești cuprins pe loc de un sentiment de pace și liniște, greu de descris în cuvinte. În trecut nu existau arhitecți care să facă proiecte, dar oamenii aveau propriile secrete pe care le respectau cu strictețe. Lemnul întotdeauna era procurat de ei, având grijă de pădure și respectând natura în adevăratul sens al cuvântului.