Căsuțe vechi de 200 de ani, rupte chiar din vremurile de altă dată… Asta găsim în satul Glod, comuna Almașu Mare.
Dacă te întrebai cine sunt oamenii din spatele acestei povești, putem să-ți spunem că Dora și Alin sunt doi tineri pentru care România înseamnă acasă. Cu toate că aveau în minte un alt destin, viața le-a oferit alte planuri și după ce ani de zile au fost înstrăinați, acum s-au întors acasă și de câțiva ani au început să muncească la propriu pentru salvarea caselor românești și efectiv a tradițiilor.
De la săparea funațiilor și până în prezent, familia Mușat a adunat foarte multe obiecte tradiționale care sunt motivele care decorează locuințele de poveste. Ladă de zestre, covoare țesute cu războiul și tot ce au găsit prin gospodăriile țăranilor din Glod.
Dincolo de acest loc rupt din vremurile de altă dată, împreurimile sunt senzaționale. Căsuțele sunt situate la mică distanță de Cheile Glodului. Abrupturile cheilor sunt golaşe, străpunse de ogaşe imense, de ţancuri şi vegetaţie. Din loc în loc, măguri teşite se înalţă cu zeci de metri deasupra platoului, formând o serie de forme carstice spectaculoase, între care doline şi văi. Rezervaţia include faimosul Izvor al Tămăduirii, peştera Feciorilor și renumitul pasaj Strâmtura, inaccesibil în anotimpurile ploioase.
Alin, capul familiei, spune că i-au plăcut întotdeauna lucururile care spun povești. Visul lui a devenit realitate și astăzi, după multă muncă, poate să arate tuturor visul său. “Nu a fost ușor deloc, am început în urmă cu aproximativ trei ani de zile și de atunci facem tot posibilul să aducem îmbunătățiri locului și încercăm să salvăm de la distrugere tradiția românească.” spune Alin, mândru micul colț de rai de la Glod.
Toți cei care vor să viziteze această regiune, pot apela cu încredere la familia Mușat. Te vor face să te simți ca acasă și sunt întotdeauna bucuroși de oaspeți pe care să-i cazeze în casele lor. Aproximativ 17 locuri de cazare sunt disponibile în Casa Glod, fiecare camera având propria poveste și decorată în detaliu, păstrând în același timp spiritul tradițional. Există foarte puține locuri în România în care poți pune capul pe o pernă umplută cu fân sau să dormi pe un strujac de paie umplut cu flori de lavandă din cultura proprie. Locația in sine și obiectivele turistice din imprejurimi vor face să te întorci cu adevărat în timp. Acest loc este pentru toți cei care vor să evadeze din agitația urbană și să descopere cu adevărat Casa Românească și viața la țară.
Cine dorește să afle mai multe informații despre Casa Glod, cazare și rezervări poate verifica secțiunile site-ului sau prin email : casaglod@gmail.com sau telefon +40 746 350 969
foarte frumos, felicitari , as vrea sa stiu daca vara ma pot caza aici ,date de contact, eventual un pret, multumesc
Buna ziua. Multumim Cristina. Ti-am trimis un email cu informatiile cerute. Zi senina! 🙂